Jupiler Pro League - Oostende behoudt maximum in eigen stadion

Jupiler Pro League - Oostende behoudt maximum in eigen stadion

Oostende legt totnogtoe een perfect parkoers af in de nieuwe Versluys Arena. Na Club Brugge (1-0) en Moeskroen (2-1) moest zaterdag Waasland-Beveren met 2-1 voor de bijl op de vijfde speeldag. Knowledge Musona zorgde met doelpunten in de 3e en de 17e minuut voor de 2-0 ruststand. Vijf minuten voor tijd bezorgde Laurent Jans de bezoekers weer hoop. Beide teams waren bij de rust al tot tien herleid. Beveren-middenvelder Ibrahima Seck werd na een half uur met rood naar de kleedkamers gestuurd, zijn Oostende-collega Michiel Jonckheere amper vijf minuten later met een tweede geel.

Op verplaatsing zit Oostende dit seizoen aan één op zes. Met tien punten deelt het de tweede plaats met Zulte Waregem, dat wel een beter doelsaldo heeft.

Eerder op de dag won Lokeren met 2-1 van Moeskroen. Kortrijk en KV Mechelen boekten een 1-2 zege op verplaatsing. Kortrijk deed dat in Sint-Truiden, Mechelen in Westerlo. Vrijdag al hield Charleroi met 3-2 de punten thuis tegen Eupen. Zondag staan nog Club Brugge-Standard, RSC Anderlecht-AA Gent en Genk-Zulte Waregem op het programma.

In de stand gaat Charleroi met 11 punten voorlopig aan de leiding, voor Zulte Waregem en Oostende (10), Anderlecht, Gent, Mechelen en Kortrijk (8), Genk (7), Club Brugge en Lokeren (6), Standard (5), Sint-Truiden en Eupen (4), Moeskroen (3), Waasland-Beveren (2) en Westerlo (1).

.

bron: Belga