Jupiler Pro League - Nieuwkomers Nygren en Hagi trappen KRC Genk voorbij Kortrijk

door
Belga
Leestijd 2 min.

Landskampioen KRC Genk heeft het voetbalseizoen 2019-2020 ingezet met een overwinning. De Limburgers haalden het vrijdagavond in de openingswedstrijd van de nieuwe competitie met 2-1 van KV Kortrijk. Aanwinsten Nygren en Hagi maakten het verschil. Felice Mazzu wijzigde zijn basiself in vergelijking met de gewonnen Supercup tegen Mechelen op twee plaatsen. Maehle verving achterin De Norre en het Zweedse toptalent Nygren kreeg op het middenveld de voorkeur op Piotrowski. KVK-coach Yves Vanderhaeghe had geen verrassingen in petto.

De bezoekers namen in de Luminus Arena de beste start. Na dertien minuten tekende Julien De Sart voor de eerste treffer van het nieuwe seizoen. Met een afstandsschot verraste hij Vukovic, die niet helemaal vrijuit leek te gaan. Tien minuten later was de Australiër wel op de afspraak bij een knal van Golubovic. Genk reageerde met een kopbal van Nygren. Tien minuten voor tijd leek de gelijkmaker een feit maar Bruzzese had een knappe reflex in huis op een kopbal van Ito.

Na de pauze zette Genk meteen druk en dat resulteerde in de 50e minuut in de 1-1 langs Nygren. De achttienjarige Zweed trapte van dichtbij binnen nadat Samatta op Bruzzese had gekopt. Amper vijf minuten later kreeg Ito een uitgelezen kans op de 2-1 maar de Japanner kon niet afwerken. Kortrijk dreigde met een afstandsschot van Batsula.

Met nog een kwartier op de klok gooide Mazzu nieuwkomer Ianis Hagi in de strijd voor Nygren. De twintigjarige zoon van voetballegende Gheorghe Hagi kende een droomdebuut want hij scoorde bij zijn eerste baltoetsen, na goed voorbereidend werk van Ito, meteen de 2-1. Kortrijk probeerde daarna nog een punt uit de brand te slepen maar Genk controleerde de match.

Morgen/zaterdag staan vier wedstrijden op het programma: Cercle Brugge/Standard (18u), STVV/Moeskroen en Zulte Waregem/KV Mechelen (20u) en Waasland-Beveren/Club Brugge (20u30). Zondagnamiddag (14u30) ontvangt het RSC Anderlecht van speler-manager Vincent Kompany in zijn eerste competitiewedstrijd KV Oostende. In de vooravond speelt Charleroi gastheer voor AA Gent (18u). Eupen en Antwerp (20u) sluiten de eerste speeldag zondagavond af.

bron: Belga