Jupiler Pro League - Moeskroen heeft Play-off I in het vizier na thuiszege tegen Zulte Waregem

Jupiler Pro League - Moeskroen heeft Play-off I in het vizier na thuiszege tegen Zulte Waregem

Moeskroen heeft zaterdagavond op de twintigste speeldag in de Jupiler Pro League met 2-1 (rust: 1-1) gewonnen van Zulte Waregem. In het duel tussen twee ploegen die al geruime tijd in vrije val zijn na een nochtans degelijke seizoensstart, opende Davy De fauw na twee minuten de score voor Essevee. Selim Amallah (36.) zorgde na een schitterende assist van Jonathan Bolingi echter al snel voor de gelijkmaker, Bolingi (71.) zelf zorgde halfweg de tweede helft met een rake kopbal voor de 2-1 thuiszege. De bezoekers beëindigden de wedstrijd nog met tien na een tweede gele kaart voor Sander Coopman.

In de stand komt Excel met 26 punten op de zevende plaats terecht, Zulte Waregem zit in de hoek waar de klappen vallen en blijft voorlopig met twintig punten op de dertiende plaats staan.

Zaterdagavond (20u) ontvangt Racing Genk nog KV Kortrijk en is er het duel tussen Standard en STVV (20u30). Vooral die laatste streekderby belooft extra spanning. Zowel STVV (als zesde) als Standard (als negende) zit volop in het gevecht om Play-off I. Het verschil tussen beide teams is slechts drie punten, maar de vormcurve in zowel Haspengouw als Luik is momenteel niet om over naar huis te schrijven. STVV wacht al bijna twee maanden op een nieuwe driepunter, terwijl Standard - twee bekerzeges uitgezonderd - maar één keer kon winnen in zijn laatste zes competitieduels. De Luikenaars kunnen wel opnieuw rekenen op coach Ricardo Sa Pinto, die terugkeert op de bank na drie wedstrijden schorsing.

bron: Belga