Jupiler Pro League - Leider Brugge haalt uit in Waregem: 2-5

Club Brugge heeft vrijdagavond de zesde speeldag van de Jupiler Pro League met een zege tegen Zulte Waregem afgetrapt. Het werd 2-5 in het Regenboogstadion. Zulte Waregem-speler Florian Tardieu (3.) bracht zijn tegenstander ongewild op voorsprong door een harde voorzet van Ruud Vormer in eigen doel te deviëren. Scheidsrechter Nicolas Laforge legde de bal op de stip toen Chris Bedia Matej Mitrovic op de grond trok in de zestienmeter. Nieuwkomer Kaveh Razaei (26.) scoorde vanop de elf meter zijn eerste in een blauw-zwart shirt.

Bedia maakte zijn penaltyfout bijna goed met een stifter, maar zag de aansluitingstreffer op de lat stranden. Tegen het einde van de eerste helft kreeg Essevee het deksel op de neus toen Emmanuel Dennis (37.) een voorzet van Hans Vanaken in doel kopte.

De tweede helft was vijf minuten bezig toen de Nederlander Arnaut Groeneveld met een knap afstandsschot de 0-4 op het bord zette. Thomas Buffel bezorgde Zulte Waregem in de 81e minuut de eerreder. Twee minuten later keurde de VAR het doelpunt van Mamadou Sylla af voor buitenspel.

De fans in het Regenboogstadion werden nog op een dolle laatste minuten getrakteerd. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd maakte Theo Bongonda er met een wereldgoal 2-4 van. Mats Rits (90. +1) zette in de blessuretijd de eindcijfers op het bord.

Club Brugge is de leider van de Jupiler Pro League met 16 punten. Genk, dat zondag Kortrijk ontvangt, volgt op 3 punten. Zulte Waregem staat na zes speeldagen op de 9e plek met 5 punten.