Jupiler Pro League - KV Oostende vergeet de klus te klaren in Charleroi

Sporting Charleroi en KV Oostende hebben de zeventiende speeldag in de Jupiler Pro League ingezet met een 1-1 gelijkspel. Knowledge Musona (57.) wiste in de tweede helft het openingsdoelpunt van Clément Tainmont (42.) uit. De kustploeg vergat in de slotfase enkele kansen, met onder meer een strafschop, af te maken. In het Stade du Pays vonden de bezoekers als eerste de weg naar de goal via Joseph Akpala, maar het doelpunt werd terecht afgevlagd voor buitenspel. Charleroi maakte op slag van rust wel een geldige treffer. Tainmont (42.) verlengde een voorzet van Nurio voorbij doelman William Dutoit. De Franse vleugelaanvaller trof voor het eerst dit seizoen raak.

In de tweede helft hing KV Oostende de bordjes verdiend in evenwicht. Na knap combinatiespel vlamde Musona (57.) de 1-1 via de binnenkant van de paal tegen de netten. De bezoekers waren baas in de tweede helft en gingen nadrukkelijk op zoek naar de winning goal. Richairo Zivkovic had die tien minuten voor tijd aan zijn voet, maar doelman Nicolas Penneteau redde de meubelen. Dat deed de Charleroi-goalie vijf minuten later opnieuw toen hij de strafschop van Zinho Gano via de lat uit zijn doel hield. Scheidsrechter Nathan Verboomen legde het leer op de stip na een lichte trekfout van Nurio op Zivkovic. In de slotminuut wrong Zivkovic oog in oog met Penneteau opnieuw een grote mogelijkheid de nek om.

Door het puntenverlies van Charleroi (35 ptn) kan Club Brugge (40) de kloof op de Carolo's zondag vergroten tot acht punten. De troepen van Ivan Leko staan voor de verre verplaatsing naar Eupen. KV Oostende (19 ptn) bezet de tiende plaats.