Jupiler Pro League - KV Mechelen wint bij terugkeer in Zulte Waregem, Moeskroen opent met zege bij STVV

door
Belga
Leestijd 1 min.

KV Mechelen is zijn seizoen in de Jupiler Pro League gestart met een knappe zege. Malinwa, dat door zijn hoofdrol in het matchfixingschandaal pas heel laat zeker wist dat het in 1A mocht voetballen, haalde het bij Zulte Waregem met 0-2. Moeskroen graaide meteen drie belangrijke punten mee uit Sint-Truiden: 0-1. KV Mechelen begon vrank en vrij en Nikola Storm (20.) zette de bezoekers op 0-1. Zulte Waregem moest reageren, maar het was KVM dat het dichtst bij een tweede doelpunt kwam. Na de pauze hadden de Mechelaars dan toch de dubbele voorsprong beet, toen Gustav Engvall (56.) uit een scherpe hoek raak trof. Larin kon Zulte Waregem op strafschop weer in de partij brengen, maar hij trapte naast. De thuisploeg kon hierna niet meer reageren, en Mechelen bleef zonder grote problemen overeind.

Moeskroen kwam op het Truiense kunstgras op voorsprong, toen Fabrice Olinga (38.) een vrije trap knap binnentrapte. STVV voerde de druk op, maar de Henegouwse defensie, met doelman Vasic op kop, gaf geen krimp. Moeskroen gaf de zege niet meer uit handen en begint zijn seizoen zo meteen met drie belangrijke punten.

Zondag staan nog drie wedstrijden op de agenda. Anderlecht ontvangt om 14u30 KV Oostende, waarna AA Gent om 18u naar Charleroi trekt. Eupen en Antwerp sluiten om 20u aan de Kehrweg de eerste speeldag af.

bron: Belga