Jupiler Pro League - KV Mechelen stunt tegen Genk

KV Mechelen heeft op de zeventiende speeldag van de Jupiler Pro League voor een stunt gezorgd tegen Racing Genk. De Mechelaars wonnen de wedstrijd met 3-2. Mechelen, dat tot zaterdag van alle eersteklassers het minste aantal doelpunten scoorde, bleek dodelijk efficiënt. Na nog geen drie minuten spelen kwam Mechelen op voorsprong na een blunder van Joseph Aidoo (2e). De Ghanees raakte een hobbelende voorzet van Claes verkeerd en devieerde zo de bal in eigen doel. Tien minuten later was het Nicklas Pedersen die door Bandé bediend werd en de 2-0 voorbij doelman Vukovic schoot. Nog voor de rust maakte diezelfde Pedersen er op aangeven van Tim Matthys 3-0 van.

In de 54e minuut maakte Aidoo zijn blunder van in de eerste helft goed. Dit keer scoorde hij in het juiste doel. Genk liet Mechelen nog even bibberen: Pozuelo trapte in blessuretijd (90e +1) op magnifieke wijze de 3-2 tegen de netten.

KV Mechelen, nog steeds voorlaatste in de stand met 15 punten, vindt dankzij winst aansluiting bij de rest van het klassement en zet hekkensluiter Eupen op vijf punten. Genk is achtste met 22 punten. Mechelen speelt volgende week zaterdag op het veld van KV Oostende. Genk speelt diezelfde dag thuis tegen Eupen.