Jupiler Pro League - Kortrijk pakt volle buit in Lokeren, Sint-Truiden verslaat Moeskroen

KV Kortrijk heeft zaterdag op de tiende speeldag van de Jupiler Pro League de drie punten gepakt bij Lokeren. De West-Vlamingen gingen met een achterstand de rust in, maar wonnen nog met 1-3. Sint-Truiden hield de volle buit thuis tegen Moeskroen. Het werd op Stayen 3-1. Lokeren begon het scherpst aan de partij. Toen De Ridder met een pass door het hart van de verdediging Marko Miric (14.) vrijspeelde en de Serviër niet aarzelde, klommen de Waaslanders op voorsprong. De thuisploeg was gelanceerd, maar kwam goed weg toen Kortrijk nog voor rusten tot tweemaal toe de gelijkmaker liet liggen. Eerst Chevalier en nadien Stojanovic kregen de bal er niet in.

Iets voor het uur stond de 1-1 dan toch op het bord. Thuisdoelman De Wolf werkte een voorzet weg tot bij Kristof D'Haene (58.), die Kortrijk met een heerlijke wreefknal langszij bracht. Nu waren de West-Vlamingen plots baas, en Felipe Avenatti (73.) tikte een center van Mboyo binnen. Lokeren drong aan, maar de 2-2 netten lukte niet meer. Aan de overkant zorgde Idir Ouali (90.+3) voor de 1-3 eindstand.

Moeskroen begon op het Truiense kunstgras het beste, al was het de thuisploeg die op voorsprong klom. Na een fout op Boli in de zestien kreeg STVV een strafschop. Jordan Botaka (27.) bleef koel en stuurde Moeskroen-doelman Butez de verkeerde kant uit. Toen bezoeker Boya even voor de pauze het veld met een tweede geel moest verlaten, leek Moeskroen in de problemen te zitten. Toch kwamen de Henegouwers nog in de eerste periode, via Bruno Godeau (43.) die een rebound benutte, op gelijke hoogte.

STVV voetbalde dan wel tegen een man meer, de Kanaries hadden het deksels moeilijk om kansen af te dwingen. Het was zelfs Moeskroen dat op de counter het gevaarlijkst was. Pierot kreeg de bal echter niet tegen de touwen. In de slotfase vond Sint-Truiden dan toch de opening. Yohan Boli (85.) reageerde het gevatst en tikte de 2-1 binnen. De wedstrijd was gespeeld. De videoref gaf nog rood aan Dussenne en kende STVV een twee penalty toe: Daichi Kamada (90.+2) zette de 3-1 eindstand op het bord.

STVV (17 ptn) staat in de stand voorlopig vierde, samen met Anderlecht dat zondag naar Zulte Waregem trekt. Kortrijk (11 ptn) is gedeeld tiende. Lokeren (5 ptn) blijft veertiende, Moeskroen (4 ptn) is nog altijd de rode lantaarn.

bron: Belga