Jupiler Pro League - Genk klopt Fortuna Sittard, Gent houdt schietoefening tegen Duitse tweedeklasser

door
Belga
Leestijd 1 min.

Racing Genk heeft donderdag in haar eerste oefenduel op stage in het Spaanse Benidorm met het kleinste verschil de maat genomen van Eredivisieclub Fortuna Sittard (1-0). Ally Samatta, dit seizoen al goed voor 24 goals in 31 matchen, zorgde een kwartier voor tijd voor de enige treffer van de partij. Vrijdag wacht voor de competitieleider al een nieuwe test met een oefenduel tegen Schalke 04. Genk hervat de competitie volgende week vrijdag met de Limburgse derby bij STVV. AA Gent trof intussen in Oliva de Duitse tweedeklasser Holstein Kiel. De Buffalo's waren uitstekend op dreef en speelden de nummer vijf van de Tweede Bundesliga van het kastje naar de muur: 6-1. De Gentse goals kwamen van nieuwkomer Sorloth (2x), Yaremchuk, Limbombe, Derijck en Dejaegere.

Waasland-Beveren speelde in Pinatar 1-1 gelijk tegen een Duitse derdeklasser, Würzburger Kickers. De Oost-Vlamingen speelden in een speciaal format van vier maal een halfuur. Nana Ampomah scoorde voor de Waaslanders.

KV Oostende tot slot versloeg FC Utrecht met 2-1. Bataille en Guri wisten voor de Kustboys de openingstreffer van Venema uit.

bron: Belga