Jupiler Pro League - Genk en Club Brugge mogen geen fout maken bovenin, strijd om plaatsen Play-off 1 gaat door

Jupiler Pro League - Genk en Club Brugge mogen geen fout maken bovenin, strijd om plaatsen Play-off 1 gaat door

Met nog twee speeldagen voor de boeg blijft de strijd om Play-off 1 de gemoederen bedaren in de Jupiler Pro League. Koploper Racing Genk, Club Brugge en Antwerp zijn al zeker van hun ticket voor de eerste zes. Standard, STVV, Anderlecht en Gent voeren een verbeten gevecht voor de laatste drie plekjes. De 29e en voorlaatste speeldag wordt integraal vandaag/zondag afgewerkt, om 18u00. Voor competitieleider Racing Genk (59 ptn) en eerste achtervolger Club Brugge (53 ptn) is een driepunter zondag het enige aanvaardbare scenario. De Limburgers willen thuis tegen het al gedegradeerde Lokeren het goede gevoel terugvinden na een tegenvallende 2/9 in de competitie en tussendoor de roemloze Europese uitschakeling tegen Slavia Praag. Ook blauw-zwart mocht Europees inpakken, maar speelde in de Jupiler Pro League de twijfels van zich af met een knappe 7/9. De Bruggelingen moeten naar Eupen, dat al van half januari op een zege wacht.

In het spoor van de top twee plaatste Antwerp (49 ptn) zich vorig weekend voor het eerst voor Play-off 1. De Great Old ontvangt Charleroi (39 ptn), dat als negende nog een waterkansje op top zes heeft. De Karolo's moeten dan wel op puntenverlies hopen van (nagenoeg alle) ploegen boven hun.

Voor nummer vier Standard (47 ptn) mag kwalificatie voor Play-off 1 in principe niet meer mislopen. De Rouches wacht een verre verplaatsing naar Cercle Brugge, dat aan een desastreuze periode bezig is en half december voor het laatst won.

STVV (46 ptn), dat vijfde staat, trekt naar Moeskroen, met 19/21 de beste ploeg na Nieuwjaar. De Truienaars voelen de hete adem van Anderlecht (45 ptn) en Gent (44 ptn) in hun nek en kunnen zich geen verliespartij veroorloven. Zowel de Brusselaars als de Gentenaars hebben met thuisduels tegen Kortrijk (8e, met 40 ptn) en Oostende immers - op papier - makkelijkere affiches op het programma staan. Toch blijft STVV ook bij een nederlaag zijn lot in eigen handen houden. Op de slotspeeldag komt Gent immers nog naar Stayen.

De wedstrijd tussen Waasland-Beveren en Zulte Waregem is de enige zonder inzet. Beide teams zijn zeker van het behoud en mogen zich opmaken voor Play-off 2.

bron: Belga