Jupiler Pro League - Constant Vandenstockstadion viert draw in Brugge als overwinning

Jupiler Pro League - Constant Vandenstockstadion viert draw in Brugge als overwinning

Na het 1-1 gelijkspel van RSC Anderlecht op het veld van Club Brugge, zondag op de achtste speeldag van de play-offs in de Jupiler Pro League, ligt paars-wit nog steeds in poleposition om zijn 34e landstitel binnen te rijven. Dat beseften ook de duizenden Anderlecht-supporters in het Constant Vanden Stockstadion, waar de topper in het Jan Breydelstadion op vier grote schermen werd uitgezonden. Anderlecht-supporters maakten zich in en rond het Constant Vanden Stockstadion op voor een titelfeest. In de straten en cafés in de omgeving van het Astridpark heerste voor aanvang van de partij al een aangename feeststemming. De leuzes "Champion à Bruges" en "Anderlecht champion" rolden vlot over de tongen. Anderlecht plaatste in de middencirkel van het Constant Vanden Stockstadion een kubus met vier grote schermen waarop de Brusselse fans de mogelijke kampioenenmatch tegen aartsrivaal Club konden volgen. Onder het goedkeurende oog van Michel Verschueren was Tribune 1 een uur voor aanvang van de wedstrijd al aardig volgelopen, bij het eerste fluitsignaal hadden zo'n 10.000 fans de weg naar het Constant Vanden Stockstadion gevonden.

Het Astridpark ontplofte al na 7 minuten bij het openingsdoelpunt van kapitein Sofiane Hanni, dat de Anderlecht-supporters inspireerde tot een enthousiast "Anderlecht champion". Een halfuur lang vierden "les Mauves" hun 34e landstitel tot Ruud Vormer de score met een knappe vrije trap in evenwicht bracht, waarop het plots stil werd in het Constant Vanden Stockstadion. Met hernieuwde moed begonnen de supporters aan de tweede helft. De inbreng van topschutter Lukasz Teodorczyk wakkerde het geloof in de overwinning opnieuw aan, de penaltyfout op Acheampong zette het stadion in vuur en vlam. Opnieuw galmden de kampioenenzangen door het Astridpark, maar die maakten al snel plaats voor vloekpartijen nadat Youri Tielemans er niet in was geslaagd de strafschop om te zetten. Nagelbijtend smachtten de Brusselaars naar het einde van de partij. Bij een uitstekende kans voor Brugge van Touba, wiens schot maar net voorlangs vloog, hield het Constant Vanden Stockstadion zijn adem in, maar tien minuten later weerklonk een enorme zucht van verlichting samen met het laatste fluitsignaal en vierden de supporters het gelijkspel als een overwinning. Een titelfeest in Brussel was alvast voorbereid, maar RSCA zal de champagne nog zeker vier dagen moeten opbergen. Met de frisse pinten in en rond het Astridpark wisten de duizenden Anderlecht-supporters onder een aangename avondzon wel raad.

In de stand blijft Anderlecht met nog twee speeldagen te gaan aan de leiding, met vier punten voorsprong op Club Brugge. Als paars-wit donderdag in Charleroi hetzelfde resultaat neerzet of beter doet dan de Bruggelingen in de derby in Oostende, is de 34e titel wel een feit.

.

bron: Belga