Jupiler Pro League - Club/Moeskroen en Anderlecht/Gent kleuren affiche op tweede kerstdag

Jupiler Pro League - Club/Moeskroen en Anderlecht/Gent kleuren affiche op tweede kerstdag

Club Brugge ontvangt morgen op de 21e speeldag in de Jupiler Pro League Moeskroen. Het is een van de drie wedstrijden die om 14u30 beginnen. Later op de dag zijn alle ogen gericht op het Constant Vanden Stockstadion, waar Anderlecht gastheer is voor AA Gent. Club Brugge raasde tot dusver door de competitie en staat met 50 punten comfortabel aan de leiding. De troepen van Ivan Leko zullen het jaar ongetwijfeld in schoonheid willen afsluiten voor eigen publiek, maar blauw-zwart is toch best op zijn hoede. Moeskroen zakt na zeges tegen Oostende en Zulte Waregem vol vertrouwen af naar Jan Breydel. De Henegouwers zijn in de stand opgeklommen naar de zevende plaats, op amper drie punten van play-off 1.

Nog dinsdagnamiddag neemt rode lantaarn Eupen het aan de Kehrweg op tegen Waasland-Beveren. Op hetzelfde moment gaat KV Mechelen op bezoek bij Lokeren. De Waaslanders wonnen op de vorige speeldag bij Antwerp en kunnen daardoor onderin wat vrijer ademen. Malinwa ging met de billen bloot tegen Club (0-3) en heeft als voorlaatste in de stand dringend punten nodig. Hetzelfde geldt ook voor Zulte Waregem, dat na verlies in Moeskroen achterbleef met 4 op 36. Het team van Dury is na een heel zwakke reeks weggezakt naar de veertiende plaats. Met Charleroi krijgt Essevee dinsdag in de vooravond (18u) de nummer twee uit het klassement over de vloer.

Dé topaffiche op tweede kerstdag wordt in het Astridpark afgewerkt. Vanaf 20u30 neemt Hein Vanhaezebrouck het met Anderlecht op tegen zijn ex-club AA Gent. Paars-wit haalde tegen Eupen een moeizame zege, waardoor de kloof met Club dertien punten bleef. De Brusselaars verloren wel Henry Onyekuru met een zware blessure, terwijl HVH tegen de Panda's al noodgedwongen enkele youngsters in de strijd moest gooien.

Gent klopte vorige donderdag Charleroi en blijft onder Yves Vanderhaeghe, de opvolger van Vanhaezebrouck, timmeren aan de weg naar boven. Mits winst in Brussel naderen de Buffalo's in de stand tot op twee puntjes van Anderlecht.

Woensdag staan drie affiches op het programma. Philippe Clement miste zaterdag zijn debuut bij Genk (2-3 verlies tegen Kortrijk) maar krijgt op het veld van Oostende (18u) een herkansing. De speeldag wordt afgesloten met Kortrijk/Standard en STVV/Antwerp (allebei om 20u30).

bron: Belga