Jupiler Pro League - Charleroi neemt leidersplaats in Play-off IIA over van STVV

Jupiler Pro League - Charleroi neemt leidersplaats in Play-off IIA over van STVV

Charleroi heeft zaterdagavond de openingswedstrijd van de zevende speeldag in Play-off II in groep A met 2-0 (rust: 1-0) gewonnen van Sint-Truiden, dat door de nederlaag zijn koppositie moet afstaan aan de Karolo's. Gaëtan Hendrickx opende al na vier minuten de score voor de thuisploeg, met een knal in het midden van het doel waarbij de bezoekende doelman Pirard er niet al te best uitzag. Wat volgde was een min of meer gelijkopgaande wedstrijd, die nog alle richtingen uit kon. Op de verlossende tweede treffer voor de thuisploeg was het dan ook wachten tot de slotfase. Vier minuten voor het einde van de reguliere speeltijd kon Nurio niet meer missen en zo was de zege voor Charleroi.

In de stand tellen de Karolo's op drie speeldagen voor het einde nu één punt meer dan STVV. In de strijd om de eindzege in Play-off IIA zijn ook KV Oostende, dat zaterdagavond op bezoek gaat bij Eupen, en tweedeklasser Westerlo, dat naar reeksgenoot Beerschot Wilrijk moet, nog niet uitgeteld.

In Play-off IIB is leider KV Kortrijk zaterdag bij een driepunter thuis tegen Waasland-Beveren zo goed als zeker van een stek in de finale. Eerste achtervolger Union beschikt immers niet over een Europese licentie en gaat op bezoek bij Cercle, dat zich naar het seizoenseinde sleept en donderdag ook zijn coach Laurent Guyot bedankte voor bewezen diensten. De speeldag wordt zondagavond afgesloten met de derby tussen Moeskroen, dat in de reguliere competitie niet meer kon verliezen en in de play-offs blijkbaar niet meer kan winnen, en Zulte Waregem.

bron: Belga