Jupiler Pro League - Brugse supporters onthullen kwetsend spandoek over Standard, Club Brugge excuseert zich

Jupiler Pro League - Brugse supporters onthullen kwetsend spandoek over Standard, Club Brugge excuseert zich

Tijdens het 2-2 gelijkspel tussen Club Brugge en Standard op de vijfde speeldag van de Jupiler Pro League, hebben Brugse supporters een kwetsend spandoek over Standard en de stad Luik ontrold. "Votre avenir est comme votre ville: gris, misérable et débile" (Jullie toekomst is zoals jullie stad: grijs, miserabel en debiel), stond er letterlijk te lezen op een groot wit spandoek op de tribunes van het Jan Breydelstadion.

Club Brugge excuseerde zich zondagavond in een communiqué. "Het Jan Breydelstadion was het decor van een topwedstrijd vol passie. De twee supporterskampen hebben vocaal het beste van zichzelf gegeven om hun teams te steunen. Toch viel er één valse noot te bespeuren: een kwetsend spandoek in de noordtribune", stond er in het Brugse communiqué te lezen. "In naam van Club Brugge willen we ons uitdrukkelijk excuseren. We gaan er samen met de supportersgroepen alles aan doen om de schuldigen op te sporen en strenge straffen op te leggen. Dergelijke spandoeken zijn niet te tolereren en gaan in tegen het DNA van onze club."

Willy Demeyer, de burgemeester van Luik, reageerde ook op Twitter. "Beste Brugse vrienden, ik nodig jullie uit om Luik te komen ontdekken: een creatieve, artistieke en gemoedelijke stad."

.

bron: Belga