Jupiler Pro League - Anderlecht gaat roemloos onderuit bij Eupen

Jupiler Pro League - Anderlecht gaat roemloos onderuit bij Eupen

RSC Anderlecht heeft zondag op de twaalfde speeldag in de Jupiler Pro League een verrassende 2-1 nederlaag geleden op het veld van KAS Eupen. Paars-wit verspeelt zo een uitgelezen kans om in te lopen op KRC Genk en Club Brugge, die dit weekend punten lieten liggen. Zonder de zieke Bakkali, de geblesseerde Dimata en de geschorste Saelemaekers moest coach Vanhaezebrouck een onuitgegeven elftal aan de aftrap brengen. Eupen begon met zijn sterkste ploeg.

Anderlecht werd een eerste keer gewaarschuwd in minuut 12. Een vreemde vrije trap vanop zo'n 30 meter van Luis Garcia viel uit het niets tegen de paal. Doelman Didillon kwam goed weg, maar moest zich even later toch gewonnen geven. Garcia (26.) haalde opnieuw uit en zag zijn trap via Bornauw in doel verdwijnen. Vijf minuten later was de Eupense aanvoerder er opnieuw dichtbij, maar Didillon bracht redding. In de herneming was Toyokawa (31.) echter sneller op het leer om de 2-0 binnen te tikken. Een dolend Anderlecht slaagde er niet in een vuist te maken.

Na de pauze bracht Vanhaezebrouck Makarenko en Saïef tussen de lijnen. Paars-wit legde nu wel zijn wil op aan de thuisploeg. Musona kopte eerst nog tegen de paal, maar een voor het overige onzichtbare Santini (78.) dook de aansluitingstreffer wel onhoudbaar binnen. Verder kwamen de Brusselaars niet. Invaller Dauda kreeg in de slotminuten nog een uitgelezen kans om een punt te redden, maar besloot te zwak in de armen van Van Crombrugge.

In de stand blijft Anderlecht derde met 23 punten, na leider Genk (30 ptn) en eerste achtervolger Club Brugge (27 ptn). Eupen is elfde met 13 punten. Waasland-Beveren en Antwerp sluiten op de Freethiel de twaalfde speeldag af.

bron: Belga