Jupiler Pro League - Anderlecht gaat in Lokeren met zege aan de haal

Jupiler Pro League - Anderlecht gaat in Lokeren met zege aan de haal

Anderlecht heeft zaterdag in de vooravond op de zeventiende speeldag in de Jupiler Pro League de volle buit gepakt in Lokeren. De Brusselaars wonnen op Daknam met 1-2. Anderlecht klom op het kwartier op voorsprong, toen Gerkens (17.) in de duikvlucht knap een voorzet van Appiah binnenkopte. Diezelfde Appiah werkte even later De Sutter tegen de grond in de zestien, waarna Lokeren een penalty kreeg. Skulason (28.) nam zijn verantwoordelijkheid en zette met een trap in de kruising de 1-1 op het bord. De thuisploeg bleef komen, en De Ridder en De Sutter misten het doel maar net.

Vroeg in de tweede helft sloeg paars-wit opnieuw toe. Onyekuru (52.) tikte de bal op aangeven van Hanni tegen de touwen. Lokeren moest opnieuw op zoek naar de gelijkmaker, maar geraakte niet door de Anderlechtse afweer. En ook aan de overkant liet de kampioen de kansen liggen op de derde treffer.

In de stand staat Anderlecht derde met 34 punten, achter leider Club Brugge (40 punten) en Charleroi (35 punten). Club speelt zondag nog in Eupen. Lokeren (17 punten) is dertiende.

Later op de avond ontvangt Moeskroen Sint-Truiden, kijken Kortrijk en Waasland-Beveren elkaar in de ogen en maakt Racing Genk de verplaatsing naar KV Mechelen.

bron: Belga