Jupiler Pro League - AA Gent pakt in slotfase punt tegen Eupen, Kortrijk zet stap richting Play-off I

AA Gent heeft zaterdagavond op de 25e speeldag in de Jupiler Pro League op bezoek bij Eupen in extremis een 1-1 gelijkspel afgedwongen. Na het openingsdoelpunt van Mamadou Koné (44.), die op slag van rusten de bezoekende doelman met een geniaal hakje wist te verschalken, leken de Buffalo's lange tijd op een nederlaag af te stevenen bij de Oostkantonners. In de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd lukte invaller Rangelo Janga alsnog de gelijkmaker. Op dat moment stond de thuisploeg al wel bijna twintig minuten met een man minder, na een tweede gele kaart voor doelpuntenmaker Koné.

Eupen heeft gestreden voor drie punten, maar brengt met ook slechts één punt rode lantaarn KV Mechelen nog wat meer in de problemen. Het verschil tussen de laatste en de voorlaatste in de stand bedraagt nu drie punten en Malinwa staat zondag voor de lastige verplaatsing naar Anderlecht. AA Gent blijft met veertig punten vierde.

In de strijd om de tickets voor Play-off I deed KV Kortrijk een uitstekende zaak met een 0-2 zege op het veld van rechtstreekse concurrent Sint-Truiden. Jérémy Perbet (22. en 60.) tekende voor beide doelpunten op Stayen. KVK springt met 33 punten over STVV naar de zevende plaats, de Limburgers tellen evenveel punten maar volgen met een wedstrijd minder gewonnen op de negende plaats.

Eerder op zaterdag deed ploeg in vorm Standard al goede zaken door met 0-3 te gaan winnen bij Lokeren. De Rouches kunnen met een achtste stek Play-off I al ruiken. In de laatste wedstrijd van zaterdagavond staan Moeskroen en Genk nog tegenover mekaar.