Jupiler Pro League - AA Gent maakt opnieuw aansluiting bij top zes na zege tegen Standard

AA Gent heeft vrijdag de 27e speeldag van de Jupiler Pro League geopend met een 2-1 zege tegen Standard. De Buffalo's komen door de overwinning opnieuw naast Anderlecht op de zesde plaats, met 41 punten. Paars-wit ontvangt zondag nog Club Brugge. Standard blijft derde, met 46 punten. Gent en Standard begonnen beiden met goede bedoelingen aan de partij. David en Sørloth dreigden voor de thuisploeg, voor de bezoekers was de onvermijdelijke Carcela gevaarlijk met een vluchtschot. Halverwege de eerste helft duwde Gent de bezoekers steeds meer in het defensief. Vanheusden stond centraal achterin enkele keren pal, maar de Standard-afweer moest zich na 39 minuten toch gewonnen geven. Doelman Kaminiski leidde een snelle counter van de thuisploeg in, David bediende Sørloth en de Noor versloeg Ochoa met een gekruist schot. De Rouches waren nauwelijks bekomen van de achterstand, of die werd zelfs verdubbeld. Bronn knikte van dichtbij een afgeweken vrijschop van Dompé in doel, 2-0. Yaremchuk vergat Standard op slag van rust helemaal tegen het canvas te slaan. De Oekraïner kopte pal op Ochoa.

Ook na de pauze bleef Gent het gevaarlijkst. De Buffalo's lieten Standard komen en dreigden op de counter via Sørloth en Yaremchuk. Beiden mikten hun poging naast de bezoekende goal. Standard leek op het uur dichterbij te komen, maar de treffer van Emond werd afgekeurd voor nipt buitenspel. De Rouches waren vervolgens even het noorden kwijt en Odjidja-Ofoe en Dompé misten mogelijkheden op de 3-0. Maar in de toegevoegde tijd scoorde Emond toch nog de aansluitingstreffer. Verder kwamen de Luikenaars echter niet meer. Het bleef 2-1.