Jude Law speelt hoofdrol in nieuw toneelstuk van Ivo van Hove

Jude Law speelt hoofdrol in nieuw toneelstuk van Ivo van Hove

Jude Law stond helemaal bovenaan het lijstje van van Hove, directeur van Toneelhuis Amsterdam. De Engelse acteur speelt samen met de Nederlanders Halina Reijn, Gijs Scholten van Asschat en Robert de Hoog de hoofdrollen.

“Het is bijzonder spannend om voor het eerst Engelse acteurs, en met name Jude Law, samen te brengen met acteurs van ons ensemble in dit ruwe stuk dat de kracht heeft van een antieke tragedie”, aldus de Limburgse regisseur, die onlangs nog lof oogstte met ‘Lazarus', de musical die hij samen met David Bowie en Enda Walsh maakte. Van Hove was een van de laatste artiesten waarmee Bowie samenwerkte.

‘Obsession' gaat over een verhouding tussen de zwerver Gino (Jude Law) en Giovanna, een ongelukkige getrouwde vrouw. Uiteindelijk vermoorden ze Giovanna's man. Het stuk is gebaseerd op ‘Ossessione' van de Italiaanse regisseur Luchino Visconti. Voor van Hove is het al het vierde Visconti-project. ‘Ossessione' is op zijn beurt gebaseerd op de klassieker ‘The Postman Always Rings Twice', van James M. Cain.

"Ik had al veel geweldige dingen gehoord over Ivo van Hove en toen ik ‘A View from the Bridge' zag in het Young Vic en daarna ‘Antigone' in het Barbican, wist ik dat ik heel graag de kans zou krijgen om met hem samen te werken”, vertelt Jude Law.

‘A View from the Bridge' en ‘The Crucible', beide van de hand van Arthur Miller, zijn twee succesvolle toneelstukken die van Hove regisseerde op Broadway. Vorig jaar regisseerde de Belgische artiest de klassieke Griekse tragedie 'Antigone' van Sophocles, met in de hoofdrol Juliette Binoche.

De première van ‘Obsession' vindt volgend jaar in april plaats in Londen. De voorstelling komt ook naar Amsterdam, waar het van 6 tot 17 juni 2017 wordt opgevoerd.

Foto AFP / J. MacDougall