Journalist wil nieuw seizoen Game of Thrones kijken "omdat Obama dat al mag"

Journalist wil nieuw seizoen Game of Thrones kijken "omdat Obama dat al mag"

Het is nog een weekje wachten tot het zesde seizoen te zien is bij HBO, maar de Amerikaanse president schijnt hem al in bezit te hebben. "Als de leider van de wereld zegt dat hij de afleveringen wil zien, wat doe je dan? Dat kunnen we natuurlijk niet weigeren", bevestigde een woordvoerder van de producenten vorige week.

Niet eerlijk, denkt Golembewski van de lifestylewebsite Refinery29. Dus beroept ze zich op de Freedom of Information Act om de zender HBO te slim af te zijn. "Als de president, en dus de regering, een bestand heeft, dan mag ik als Amerikaans staatsburger een verzoek indienen om dat bestand ook in te zien", klinkt het in haar officieel verzoek. "Ik wil dat president Obama zijn preview screeners van Game of Thrones met het publiek deelt."

.@POTUS got @GameOfThrones screeners so I tested democracy & filed an FOIA request for 'em: https://t.co/EI93FYmEJ7 pic.twitter.com/3KAQhKQhN1

— Vanessa Golembewski (@vgolembewski) 15 april 2016

Golembewski beseft dat de kans klein is dat ze nog beelden van de serie te zien krijgt, omdat er heel wat voorwaarden gebonden zijn aan het verzoek. "Ik heb geen idee of ik een kans maak. Ik weet dat informatie niet gedeeld mag worden als het de nationale veiligheid bedreigt, maar ik geloof niet dat dat het geval is bij Game of Thrones."

Hoe lang het nog duurt vooraleer haar aanvraag in behandeling genomen wordt, is niet duidelijk. Of dat nog voor de 24ste van deze maand gebeurt, is nog maar de vraag.

#GameofThrones returns April 24 at 9PM. Watch a new trailer. #GoTSeason6https://t.co/coR9ve1P0o

— Game Of Thrones (@GameOfThrones) 11 april 2016