Joris uit 'Blind Getrouwd': "Ik hoop dat de gevoelens bij Annelies nog komen"

Joris uit 'Blind Getrouwd': "Ik hoop dat de gevoelens bij Annelies nog komen"

Nu Jolien en Lenny definitief een punt achter hun huwelijk hebben gezet in ‘Blind Getrouwd', ligt de focus op Annelies en Joris. Heel wat kijkers zijn er immers van overtuigd dat hun sprookje niet lang meer gaat duren. Joris raasde als een orkaan door hun huwelijk, terwijl Annelies het stap voor stap aanpakte.

Zelfde soort humor

Toch begrijpt de 30-jarige IT-zaakvoerder waarom hij aan haar gematcht werd. “Ik voelde wel degelijk dat er een match was tussen mij en Annelies. Van in het begin had ik het gevoel dat het wel iets kon worden tussen ons. Annelies en ik hebben allebei al heel wat watertjes doorzwommen, waardoor we elkaar heel snel begrijpen. Bovendien hebben we hetzelfde soort humor. Dat maakt dat op de momenten dat het goed gaat tussen ons, het ook écht goed gaat”, vertelt hij in Dag Allemaal.

Kantelpunt

Toen ze na de huwelijksreis weer in het normale leventje terechtkwamen, is er iets geknakt. “De eerste dag na onze huwelijksreis heb ik haar 's morgens nog aan de trein afgezet, en heb ik haar een kus gegeven. Maar toen ik 's avonds thuiskwam, merkte ik dat de sfeer was omgeslagen. Ineens werden we weer in het echte leven gesmeten. Voor het eerst in een week waren we een dag apart en hadden we tijd om na te denken. Ik heb beslist dat ik ervoor wilde gaan, maar ik merkte dat Annelies wel wat meer moeite had om zich te smijten. Voor mij was dat zeer lastig”, klinkt het.

Meer inzet verwacht

Wat Joris ook probeerde, hij zag zijn toenaderingspogingen steeds afketsen op het ondoordringbare pantser van Annelies. “Annelies volgt een ander tempo en ik kan haar niet dwingen om mij graag te zien. Maar zij kan mij ook niet dwingen om mijn verliefdheid te verstoppen, hé. Ze is een topvrouw die zeer bewust in het leven staat en zeer zorgzaam is. Ik heb liever iemand die duidelijk is en zegt waar het op staat dan iemand die rond de pot draait. Alleen zou ze soms wel wat diplomatischer mogen zijn. Ik had op sommige momenten wel iets meer inzet van haar verwacht. Al mag je de druk van de camera's en de verwachtingen van onze families ook niet onderschatten”, zegt hij.

Geen verloren zaak

Hoewel het er niet echt naar uit ziet, gelooft Joris nog steeds in een vervolg. “Je kan de liefde niet forceren. Ik kan alleen maar hopen dat de gevoelens bij Annelies nog komen. Het gaat de laatste weken weer wat beter tussen ons. Wij hebben onze snelheid min of meer op elkaar afgestemd, en praten opnieuw op een normale manier met elkaar. Je kan duidelijk zien dat Annelies weer meer begint te lachen en zich steeds meer openstelt. In het begin was het moeilijk om op dezelfde snelheid te komen, maar dat lukt steeds beter. 't Is dus zeker nog geen verloren zaak”, besluit hij.