Jongeren willen na een casual vrijpartij knuffelen

Jongeren willen na een casual vrijpartij knuffelen

Dit blijkt uit een onderzoek gepresenteerd in the Journal of Relationship Research. De onderzoekers keken hierbij naar hoe jongeren tegenover intimiteit en seks staan. Ze ondervroegen daarvoor 638 studenten van 25 jaar of jonger.

Intimiteiten

De meeste deelnemers waren hetero (83 procent) en gaven aan wel eens casual seks te hebben (63 procent). Aan de deelnemers werd gevraagd of ze de volgende vier intimiteiten met een partner en/of 'casual seks-partner' zouden doen: knuffelen, voorspel, in elkaars ogen kijken en al samen knuffelend slapen na de seks.

Vrouwen knuffelen liever

Negen op de tien deelnemers zou deze intimiteiten sowieso uitvoeren met een vaste partner. Ging het over casual seks, stonden de meeste mensen er nog steeds voor open: 79 procent wilde voorspel, 58 procent wilde knuffelen, 42 procent wilde bij de desbetreffende partner blijven slapen en 27 procent wilde in elkaars ogen kijken. Vrouwen wilden liever knuffelen en blijven slapen dan mannen, maar qua voorspel en in de ogen kijken was er geen verschil. Degenen die voor casual ontmoetingen kozen, deden dit vooral voor de intimiteit en niet per se voor de seks.