Jongen redt het leven van zijn mama dankzij speelgoedambulance

Jongen redt het leven van zijn mama dankzij speelgoedambulance

De 5-jarige Josh uit het Britse Telford zag hoe zijn moeder in een diabetische coma was geraakt. Dat is de term die gebruikt wordt wanneer een diabetespatiënt het bewustzijn verliest bij een zeer hoge bloedsuikerspiegel. Gelukkig kreeg het jongetje zijn speelgoedambulance in het oog, met het noodnummer 112 op gedrukt. Het officiële noodnummer mag in Groot-Brittannië dan wel 999 zijn, toch kreeg de jongen een specialist aan de telefoon, omdat het nummer wel staat doorgeschakeld.

Kort na het telefoontje troffen de agenten de jongen en zijn jongere broertje in het huis in de buurt van Birmingham aan. Hun moeder lag op dat moment nog altijd bewusteloos op de grond. Hulpdiensten grepen toen meteen in, schrijven lokale media.

"Geweldige politieagent later"

Josh wordt momenteel gezien als een held. "Hij heeft iets fantastisch gedaan", prijst de lokale politie hem. "Door zijn snelle denkwijze belde hij het nummer op zijn speelgoedambulance omdat hij zich zorgen maakte over zijn moeder", zegt hoofdinspecteur Jim Baker.

Wgen I was a toddler, I called the police whilst mum was in the shower. She had a shock when a police officer appeared at the front door to check on us ?

BBC News - Telford boy calls number on toy ambulance to get help for ill mumhttps://t.co/d5cFBYD44Z

— Brad Burnett (@Civil_Chappy) August 26, 2020

Zijn daad wordt flink geprezen. "Tijdens het gesprek bleef Josh kalm. Hij heeft laten zien een geweldige politieagent te kunnen worden later. Hopelijk zien we hem weer als hij later groot is."

Bron: Metro Nederland