Jongen (15) aangevallen door familie leeuw

In de Russische stad Saratov werd een tiener gebeten door zijn huisdier, namelijk een leeuw. De jongen moest met verwondingen aan de heup en arm naar het ziekenhuis gebracht worden. 
door
yannick.lequime
Leestijd 1 min.

De grote kat is eigendom van de oom, genaamd Eghish Eroyan. Hij zei dat de leeuw gewoon wou spelen en dus ongevaarlijk is. De leeuwin, genaamd Maya, greep de jongen nadat hij terugkwam van de training. Ze zou uit het huis ontsnapt zijn toen de oom de honden wou uitlaten.

Lopen voor je leven

De jongen, die panikeerde toen hij de leeuwin op hem zag afkomen, zette het op een lopen. Het beest haalde hem met gemak in en sprong bovenop de jongen. Eroyan liet verstaan dat de leeuw de jongen niet wou bezeren. "Ze houdt echt van mensen", zei hij. "Ik denk dat ze gelukkig was toen ze de jongen zag en gewoon met hem wou spelen."

De oom wist ook te zeggen dat de klauwen van het beest geknipt waren en dat ze dus nooit zou kunnen krabben. Net als de twee honden slaapt de leeuwin bij de man in bed. Op sociale media had hij video's geplaatst, waar hij te zien is met de leeuw op zijn rug en waar de leeuw hem likt. Maar toch moest de jongen opgenomen worden in het ziekenhuis met bijtwonden.

De oom moest uiteindelijk ook nog bewijzen dat hij de nodige papieren heeft om het exotische dier bij zich te houden.