Jongeman verkleedt zich als zijn vriendin om haar examen af te leggen

Jongeman verkleedt zich als zijn vriendin om haar examen af te leggen

Ayan Zhademov, een twintigjarige jongen uit Kazachstan, verkleedde zich als zijn vriendin om een cruciaal examen in haar plaats af te leggen.

Volgens de krant The Daily Mail werd zijn 17-jarige vriendin doodsbang toen ze haar United National Testing moest afleggen. Die test bepaalt naar welke universiteiten de Kazachse studenten kunnen.

Zhademov probeerde haar stress te verminderen, maar hij zag  in dat haar zenuwen haar prestaties zouden schaden. Dus zette hij een zwarte pruik op en leende hij een rok en blouse van zijn vriendin. Zo trok hij naar het examen, maar Zhademov kwam niet erg ver. Toen hij het lokaal betrad, werd hij meteen tegengehouden want mensen die het examen afnamen, merkten dat hij niet leek op de foto van de identiteitskaart van zijn vriendin.

"We vermoedden dat het misschien een andere vrouw was die haar plaats had ingenomen, maar we dachten nooit dat hij een man zou zijn. Tenminste niet totdat hij begon te spreken. Hij deed nog zijn best om met een hoge stem te spreken, maar het was meteen duidelijk dat hij een man was," zei een woordvoerder van de examencommissie.

De overtreding kost hem een boete van ongeveer 2000 euro.

Gelukkig kan de jongeman rekenen op de hulp van een zakenman. Die bewonderde de moed en toewijding van de jongen aan zijn vriendin zo erg dat hij de helft van de boete voor zich zal nemen. Ook verschillende middelbare scholieren waren onder de indruk.

"Het was dom, maar heel romantisch. Soms zorgt de liefde ervoor dat we gekke dingen doen. Ik wou dat mijn vriend zo romantisch was," zei een van de klasgenoten.