Jonge vrachtwagenbestuurster veroordeeld voor ongeval met twee doden

De Brugse politierechter heeft een 19-jarige vrachtwagenbestuurster veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijke gevangenisstraf, een geldboete van 1.200 euro en een rijverbod van zeven maanden. De vrouw reed een vader en zijn zoon aan op de pechstrook van de E40 in Oudenburg. Op vrijdagochtend 30 oktober kreeg een 35-jarige man uit Koksijde met zijn busje pech langs de E40 in Ettelgem, een deelgemeente van Oudenburg. Hij belde zijn vader (60) om hem te komen helpen. Even later reed de vrouw uit Zwevegem met haar vrachtwagen op de pechstrook op hen in. Voor beide slachtoffers kon geen hulp meer baten. De vrachtwagenbestuurster had amper twee maanden een rijbewijs.

De beklaagde had vlak voor het ongeval een filmpje op Facebook geplaatst. Naar eigen zeggen waren de beelden al aan het laden toen ze nog in Frankrijk reed, en was ze dus op het moment van de crash niet met haar gsm bezig. De verkeersdeskundige stelde wel vast dat de bestelwagens van de slachtoffers van op 270 meter zichtbaar waren. Dat betekent dat de bestuurster elf seconden tijd had om de voertuigen op te merken.

De rechter oordeelde daarom dat de jonge vrouw minstens in de minuten voor het ongeval het filmpje op Facebook plaatste.

bron: Belga