Jonge orang-oetan overleden in Pairi Daiza

Jonge orang-oetan overleden in Pairi Daiza

Een van de twee jonge Sumatraanse orang-oetans van Pairi Daiza is gisteravond overleden. Dat meldt het dierenpark deze voormiddag op Facebook. De orang-oetan Sungai was op 30 oktober geboren en bezweek aan de complicaties van een zware misvorming aan zijn kaak, waardoor hij zijn lippen niet meer volledig kon sluiten en dus ook niet meer op een degelijke manier aan de borst van zijn moeder kon drinken. In de laatste uren leek het nog alsof het aapje zich probleemloos kon voeden, maar dit was slechts schijn. "In realiteit kreeg hij niks meer binnen en verzwakte hij", zegt het dierenpark in een mededeling op Facebook.

De dierenartsen van Pairi Daiza ontdekten de misvorming, met de hulp van Belgische experts, bij een nauwkeurig medisch onderzoek gisterennamiddag. Na een verdoving stelden ze echter vast dat de medische situatie van het dier haast onoplosbaar was. Een operatie zou geen soelaas meer brengen en het aapje bleek enorm verzwakt. Ondanks pogingen om hem te reanimeren is hij in de loop van donderdagavond overleden.

"Dit is een drama voor de hele orang-oetanfamilie van Pairi Daiza, maar ook voor de verzorgers die deze prachtige dieren dag in dag uit al hun liefde geven", klinkt het nog.

bron: Belga