Jong en oud doet mee aan Belgisch Kampioenschap Wiskunde- en Logicapuzzels

Vanmiddag vond de halve finale van het Belgisch Kampioenschap Wiskunde- en Logicapuzzels plaats in 11 verschillende steden. In totaal zijn er zo'n 300 deelnemers. In het Angelusinstituut in Schaarbeek verzamelden alle 125 Brusselse deelnemers. "De kinderen en volwassenen kunnen zich hier een weekend amuseren met wiskunde in een ludieke context. Het gaat hier niet om wiskunde zoals we die kennen op school, maar om logische vraagstukken en raadsels die met een wiskundige formule opgelost worden", vertelt Philippe Prieels, leraar aan het Angelusinstituut.

Zowel jong als oud kan deelnemen aan het kampioenschap. De jongste wiskundeknobbel is 8 jaar, dat is de minimumleeftijd, de oudste is 70 jaar. De deelnemers zijn ingedeeld per leeftijdscategorie. In totaal nemen er vandaag zo'n 300 mensen deel aan de halve finale. Ongeveer een vijfde van hen zal doorstoten naar de finale op 14 mei in Moeskroen. Voor de echte slimmeriken volgt dan nog de internationale finale in Parijs in augustus.

"Voor de deelnemers is het echt een sport. Zij zijn echt gemotiveerd en beoefenen wiskunde met passie. En zowel jong als oud voelt dan ook wat stress voor de wedstrijd", aldus Prieels.

bron: Belga