Jonas Van Geel mag zich miljonair noemen

Jonas Van Geel mag zich miljonair noemen

De zaken gaan goed voor Jonas Van Geel. De creatieve duizendpoot, die onder meer bekend is van het VTM-programma ‘Tegen de Sterren op' en onlangs nog meespeelde in de musical ‘Monty Python's Spamalot', rijft de winstgevende boekjaren aan elkaar.

Heel mooie groei

Anno 2019 behoort Van Geel tot het gegeerde clubje van bekende euromiljonairs, zo berekende financieel expert Thierry Debels. “Zijn totale activa, alles wat in zijn firma zit, bedraagt nu 1,7 miljoen euro. Als je weet dat dit eind 2016 nog ‘slechts' 840.000 euro was, kan je van een heel mooie groei spreken. In het meest recente boekjaar maakte Jonas Van Geel een winst van 129.000 euro. Van zulke cijfers kunnen heel veel andere Bekende Vlamingen alleen maar verlangend dromen”, legt hij in TV Familie uit.

Geïnvesteerd in vastgoed

Met zoveel centjes denkt een mens al snel aan investeren, en dat is ook Van Geel niet ontgaan. “Jonas heeft recent een ferme investering gedaan. Hij heeft zich namelijk op de vastgoedmarkt begeven. Dat zal zeker wel op aanraden van zijn boekhouder zijn. Nu, Jonas Van Geel hád al vastgoed in z'n firma zitten, en hij heeft nu dus bijgekocht. Dat moet een heel riant gebouw zijn, want die investering bedraagt ruim 600.000 euro. Waar het pand zich juist bevindt, is niet op te maken uit de openbare jaarresultaten van zijn firma. Maar het kan hier evengoed over een aankoop in het buitenland gaan. Een mooi vakantiedomein in Frankrijk of zo. Met dergelijke investering verlaagt hij het bedrag aan te betalen belastingen. Hij kan dat vastgoed immers onmiddellijk afschrijven in zijn firma. En zo bespaart hij toch zo'n 50.000 euro aan belastingen per jaar”, klinkt het.

Voorzichtige spaarder

Toch is het vermogen van een eigen firma niet per definitie gelijk aan het persoonlijke kapitaal. “Jonas is nogal conservatief op dat vlak. Hij keert zichzelf weinig geld uit. Da's toch heel anders dan, bijvoorbeeld, een Peter Van de Veire of een Jan Leyers. Zij hebben recent een mooie som voor zichzelf uit hun firma gehaald. Dat lijkt me niet meteen iets dat Jonas Van Geel zou doen. Hij lijkt mij voorzichtig te zijn. Een spaarder, zeg maar”, aldus Debels.