Johnny Hallyday heeft kanker

Johnny Hallyday heeft kanker

"Het enorme aantal leugens dat circuleert over mijn gezondheidstoestand heeft me erg geschokt. De alarmerende berichten die door sommige media en de sociale media verspreid werden zijn fout, beschamend en onwaardig. Rond dergelijke zaken zou men ingetogen en discreet moeten zijn, al is het maar uit respect voor mijn naasten", aldus de 73-jarige Franse zanger.

In het bericht stelt Hallyday zijn fans ook gerust. "Ik verzeker jullie dat het goed met me gaat en dat ik fysiek in vorm ben. Men heeft wel degelijk kankercellen aangetroffen enkele maanden geleden, en ik word daar momenteel voor behandeld. Ik word door excellente dokters opgevolgd en ik heb er volledig vertrouwen in. Ik verkeer momenteel niet in levensgevaar", aldus de Fransman, die zin mededeling afsluit met "tot binnenkort op het podium".

De tweet komt er omdat het magazine Closer in zijn laatste editie schrijft dat Johnny Hallyday kanker heeft en er erg aan toe is. De gezondheid van de ster van de Franse chanson was al in 2009 een hot item in de media. Hij belandde toen in een kunstmatige coma in Los Angeles na complicaties van een operatie. Hij moest toen een reeks concerten annuleren, die eerder waren aangekondigd als een afscheidstournee.