Johnny Depp en Amber Heard bieden excuses aan voor 'Terriergate'

Amber Heard, de echtgenote van Johnny Depp, is ontsnapt aan een mogelijke celstraf voor het illegaal meenemen van haar twee hondjes naar Australië. Het koppel heeft zich verontschuldigd met een videoboodschap, waarna de rechtbank de aanklacht liet vallen. 
door
Liesbeth
Leestijd 2 min.

Heard vergezelde in het voorjaar van 2015 Depp naar Australië voor de opnames van de vijfde 'Pirates of the Caribbean'-film. De sterren hadden hun terriërs - Pistol en Boo - mee zonder hen vooraf aan te geven. De douane kwam erachter en kondigde aan dat de hondjes ofwel moesten ophoepelen, ofwel afgemaakt moest worden. Bijgevolg vertrok Heard halsoverkop terug naar Amerika met de twee viervoeters, maar ze werd alsnog voor de rechtbank gesleept.

Quarantaineregels

De zaak, die al snel "Terriërgate" werd genoemd, zorgde voor heel wat commotie. Australië heeft strenge regels als het gaat om het invoeren van levende dieren. In het land bestaan geen hondsdolheid en tekenziektes, en dat wil men graag zo houden.

Het proces zou normaal gezien minstens vier dagen duren, maar kwam vandaag verrassend snel tot een einde. De rechtbank besloot om de twee aanklachten van dierensmokkel te laten vallen, omdat Heard toegegeven had dat ze de honden was vergeten te vermelden op haar inreisdocumenten.

Het bekende duo moest zich wel verontschuldigen in een online filmpje. "Australië is een fantastisch eiland. Met een schat aan unieke planten, dieren en mensen. Dit moet beschermd worden", aldus Depp en Heard. "Het spijt me oprecht dat Boo en Pistol niet zijn aangegeven."

Daarnaast moet de Amerikaanse de komende maand blijk geven van goed gedrag. Als de actrice toch de fout ingaat, moet ze een boete van 1.000 Australische dollar (omgerekend zo'n 684 euro) betalen.

AFP / P. Hamilton