John Cleese in de bloemetjes gezet voor hele carrière op Gouden Roos

John Cleese in de bloemetjes gezet voor hele carrière op Gouden Roos

Cleese is ondertussen 76 jaar, maar treedt nog steeds op. Zo stond hij dit jaar in april nog drie keer op het podium in België. De komiek, acteur en programmamaker is vooral bekend van ‘Monty Python' en ‘Fawlty Towers'.

In zijn dankwoord blikte Cleese uiteraard terug op zijn carrière, maar had hij vooral goede raad voor programmamakers en televisiebazen. Die moeten volgens de komiek meer vertrouwen geven aan acteurs en scenarioschrijvers. “Toen Monty Python de kans kreeg om aan de slag te gaan, wisten we niet goed wat we gingen doen, maar we kregen wel vertrouwen. Talent weet beter wat er speelt dan de mensen in kostuum, vergeet dat niet”, aldus Cleese.

Jean Philip de Tender, voormalig netmanager van één en nu directeur Media bij de EBU, noemde de genomineerde programma's voor een Gouden Roos van “uitstekende kwaliteit”. “Eens te meer toonde de Gouden Roos het beste wat de entertainmentsector te bieden heeft”, zei de Tender.

Voor Belgische producties zat er geen hoofdprijs in. De prijzen in de elf categorieën werden verdeeld over negen Britse, een Zweedse en een Ierse productie. Het VRT-programma ‘Mag ik u Kussen' kreeg maandag op de Eurovision Creative Forum in Berlijn, eveneens georganiseerd door de EBU, wel de tweede prijs.

Foto AFP / J. Carstensen