Johan Veeckman neemt afscheid als algemeen directeur Gentse Arteveldehogeschool

Johan Veeckman neemt afscheid als algemeen directeur Gentse Arteveldehogeschool

Professor Johan Veeckman gaat op pensioen als algemeen directeur van de Arteveldehogeschool, de grootste hogeschool in Vlaanderen. Veeckman wordt opgevolgd door Tomas Legrand, huidig directeur financiën en personeelsbeleid, meldt de Arteveldehogeschool. Johan Veeckman trad aan als algemeen directeur van de Arteveldehogeschool op 1 juni 2001. De Arteveldehogeschool ontstond toen uit een fusie van vier Gentse hogescholen, onder leiding van Veeckman groeide de Arteveldehogeschool uit tot grootste hogeschool voor professionele bacheloropleidingen in Vlaanderen. "Ik heb samen met alle medewerkers en het bestuur de Arteveldehogeschool kunnen uitbouwen tot wat ze vandaag is, namelijk een innovatieve, internationaal gerichte en kwaliteitsvolle hogeschool waar noch de student, noch de medewerker een nummer is", zegt Veeckman. De Arteveldehogeschool telt ondertussen 13.500 studenten en 1.300 medewerkers verspreid over negen campussen in Gent.

Johan Veeckman wordt vanaf 1 februari opgevolgd door Tomas Legrand, een licentiaat in de Handels- en Financiële Wetenschappen die sinds 1998 in dienst is bij voorlopers van de Arteveldehogeschool. Legrand is sinds 2004 directeur financiën en personeelsbeleid aan de Arteveldehogeschool en bekleedt ook nog bestuursfuncties in de sectoren van de gezondheidszorg, sociaal werk en onderwijs.

De nieuwe algemeen directeur zegt verder te willen inzetten op de digitalisering van het hoger onderwijs, het gebruik van nieuwe onderwijstechnologie en de visie op innovatieve onderwijsprocessen verhogen. Hij wil ook het praktijkgericht onderzoek verder uitbouwen. Maandagavond wordt professor Veeckman in het Gentse ICC uitgewuifd op een netwerkevent met meer dan 800 aanwezigen, waaronder de Vlaamse ministers Hilde Crevits en Joke Schauvliege. Johan Veeckman was de voorbije twee jaar ook voorzitter van de Vlaamse Hogescholenraad (VLOHRA).

bron: Belga