Joggen in de zon: dit zijn de belangrijkste valkuilen

Joggen in de zon: dit zijn de belangrijkste valkuilen

Je smeert je niet in omdat je toch gaat zweten

Veel mensen zijn ervan overtuigd dat zonnecrème toch van hun gezicht zal druipen wanneer je voor het sporten nog smeert. Maar het omgekeerde is waar: omdat je zweet, is het net extra belangrijk om toch te smeren. Met een natte huid loop je immers dubbel zoveel risico op zonnebrand.

Je neemt niet genoeg tijd om te recupereren achteraf

Spieren opbouwen doe je niet tijdens je work-out, maar achteraf tijdens je herstel. Om stramme ledematen tegen te gaan, is het dus van cruciaal belang dat je lichaam voldoende kan herstellen. Je huid is echter het grootste orgaan van je lichaam. Indien je huid beschadigd raakt door de zon, zal je lichaam alle energie dus pompen in het zo snel mogelijk herstellen van die huid. Je work-out zal dus een pak minder effect hebben.

Je denkt dat je zonnebrand kan voorkomen door voldoende te drinken

Water en zonnebrand zijn twee totaal verschillende vloeistoffen. Uiteraard is het belangrijk om zowel voor, als na en tijdens een training voldoende te drinken, maar dat vervangt geen zonnebescherming.

Je smeert zonnecrème met een lichte textuur

Wie zonnecrème smeert met een lichte textuur, zal al snel merken dat de crème begint uit te lopen zodra je een beetje zweet. Daarom is het beter om op je voorhoofd en rond je ogen te opteren voor een stick met een dikkere textuur. Die zal zich beter hechten op de huid, waardoor er geen vocht naar je ogen stroomt. En in de betere sportwinkel kan je tegenwoordig ook sportzonnecrèmes krijgen.

Je neemt geen douche na de inspanning

Als je graag gaat lopen op het strand, is de verleiding groot om achteraf gewoon gezellig de zee te duiken. Toch is ten zeerste af te raden. Zweten maakt immers heel wat bacteriën los, die tussen je huid en je zonnecrème blijven hangen. Die vochtige, warme ruimte daar is de perfecte omgeving om acne, eczema en zonnebrand te kweken. Neem dus een frisse douche, reinig je huid en scrub grondig na een jogsessie.