Jobstudenten checken gewerkte dagen via app

Jobstudenten checken gewerkte dagen via app

Studenten mogen elk jaar 50 dagen werken tegen verminderde sociale bijdragen. Vanaf dag 51 werken ze aan de normale bijdragen. Sinds 2011 konden jobstudenten hun teller al nakijken op de website van student@work. Nu kan dat ook via een gratis app. Daarnaast kunnen ze met één enkele klik een attest met gewerkte uren downloaden voor hun werkgevers.

Minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld) lanceerde de applicatie op de VUB-campus in Etterbeek. Ze benadrukte dat studentenjobs én de website Student@work in de lift zitten. «Op een totaal van zo'n 450.000 studenten werden in 2013 al bijna 200.000 attesten gedownload via de website», aldus de minister. Alles samen waren de jobstudenten dat jaar goed voor 9,98 miljoen aangegeven dagen. «Om nog beter in te spelen op de wensen en de noden van de jonge generatie, heeft de RSZ nu deze mobiele applicatie ontwikkeld.»

En of de studenten tevreden zijn met de applicatie. «Het is een enorme vooruitgang», vertelt Lore (foto rechts), student Kinesitherapie en één van de jongeren die de app twee weken heeft uitgetest. «Je verliest geen tijd meer», valt Silke (links), student Rechten, haar bij. «Vroeger moest je eerst inloggen op je computer en had je een identiteitskaartlezer nodig. Nu moet je je gewoon één keer aanmelden, en klaar is kees.»

Volgens Jelle (midden), student Politieke wetenschappen, was de applicatie ook echt broodnodig. «Werkgevers vragen voortdurend hoeveel dagen je als jobstudent nog over hebt. Nu kan je daar snel en gemakkelijk een antwoord op geven. Het is echt een aanrader voor alle jobstudenten.»

(Liesbeth De Corte)