Jobs in de kijker

Jobs in de kijker

Eva Van Keer - 25 jaar,

Compliance officer Argenta

Wat doe je precies?

“Als compliance officer zie ik toe op de naleving van wet- en regelgevingen, waaronder ook het beleid dat Argenta zelf heeft opgesteld. Ik werk aan alle thema's die met ethiek en integriteit te maken hebben. Dat brengt een breed scala aan taken met zich mee: van de implementatie van het integriteitsbeleid, naar het antidiscriminatie- en beloningsbeleid, tot het kijken of de regels rond publiciteit integer zijn opgesteld.”

Wat maakt je job zo leuk?

“Mijn job omvat alles wat ik in een functie zoek. Ik kom steeds met verschillende mensen in contact en bovendien heb ik echt het gevoel dat ik een verschil kan maken. Als financiële instelling moeten we streven naar een zo ethisch en integer mogelijk bedrijfsmodel. Ik werk op de hoofdzetel en heb dus geen rechtstreeks klantencontact, maar alles vertrekt wel van een beeld waarin de klant centraal staat. Tot slot heb ik fantastische collega's. We kunnen altijd bij elkaar terecht en ook het management zorgt ervoor dat je inspraak hebt bij wat er beslist wordt.”

Patrick Perdaen - 55 jaar,

Afdelingshoofd Exploitatie Stad Antwerpen

Wat doe je precies?

“De afdeling vastgoed/exploitatie van de stad beheert wel 700 gebouwen. Als hoofdverantwoordelijke van een afdeling met 100 medewerkers is het mijn job om dat facilitair beheer goed te organiseren en de gebruikers van het vastgoed professioneel te ondersteunen. Wij zorgen niet alleen voor de perfecte staat van de gebouwen, wij staan ook in voor de veiligheid, de schoonmaak en het comfort. Verder volgen wij de onderhoudscontracten op en zorgen voor een performante service in de spraakmakende gebouwen van de stad zoals het MAS, Den Bell en later ook het stadhuis. Ieder jaar doen onze projectleiders ongeveer 300 kleinere bouwprojecten. Nieuwe teamleden zijn bij ons altijd welkom.”

Waarom doe je het graag?

“Naast de talrijke uitdagingen om het patrimonium in goede vorm te houden, is het vooral de samenwerking met de klanten, dat zijn de andere stadsdiensten, die enorm boeiend is. Een gelukkige klant en een zichtbaar resultaat van je werk geven veel voldoening. Samen met 100 gedreven medewerkers in 700 gebouwen 8.000 gebruikers gelukkig maken, dat is wat!”