Jo Vandeurzen ook voorzitter UHasselt

Jo Vandeurzen ook voorzitter UHasselt

Jo Vandeurzen wordt voorzitter van de UHasselt. Eerder vandaag raakte bekend dat de voormalige Vlaamse Welzijnsminister ook voorzitter wordt van het ziekenhuisnetwerk Oost-Vlaams-Brabant. Jo Vandeurzen werd door CD&V voorgedragen als vervanger voor huidig voorzitter Leo Delcroix, die omwille van gezondheidsredenen zijn mandaat neerlegt. Het mandaat loopt tot 30 september 2020, het einde van de ambtsperiode. Voor de aanstelling van de nieuwe bestuursmandaten voor de ambtsperiode 2020-2024 zal opnieuw politiek overleg worden opgestart.

De Raad van bestuur van de universiteit heeft daarnaast Eric Pass als algemeen beheerder aangesteld. Hij staat in voor het ontwikkelen van een strategisch beleid op het vlak van administratief en technisch personeel, financiën, ICT, infrastructuur en facilitair beheer.

Vandeurzen werd eerder vandaag voorgesteld als voorzitter van het ziekenhuisnetwerk Oost-Vlaams-Brabant, dat het AZ Diest, het RZ Heilig Hart Leuven, het RZ Heilig Hart Tienen en het UZ Leuven omvat. Het netwerk diende donderdag zijn aanvraag tot erkenning in. De voormalige minister gaat daarnaast ook lesgeven aan de hogeschool PXL en aan de UHasselt.

bron: Belga