Jo De Ro (OPen Vld): "Het is niet de Vlaamse regering die Uplace light heeft uitgevonden"

Jo De Ro (OPen Vld): "Het is niet de Vlaamse regering die Uplace light heeft uitgevonden"

Vlaams parlementslid voor Open Vld Jo De Ro spreekt tegen dat de Vlaamse regering of minister Philippe Muyters (N-VA) actief ijvert voor de realisatie van Uplace light. Parlementsleden van sp.a en Groen zeggen dat op basis van de verslagen van de stuurgroep die de brownfieldconvenant rond Uplace begeleidt. Volgens De Ro gaat het om een "selectieve lezing". "De conclusie kan niet zijn dat het de Vlaamse regering is die uplace light heeft uitgevonden", zegt hij. Enkele weken geleden lekte in De Tijd het rapport van Uplace-bemiddelaar Wim Van Asschot uit met daarin het scenario van een Uplace light, een afgeslankte versie van de oorspronkelijke plannen van het veelbesproken winkelcomplex in Machelen. Minister Muyters zegt dat het om een standpunt van de bemiddelaar gaat en niet van de Vlaamse regering.

Op basis van vertrouwelijke verslagen van de stuurgroep zeggen Björn Rzoska (Groen) en Katia Segers (sp.a) dat de minister "een actieve rol" heeft gespeeld in de uitrol van het light-scenario, omdat zijn medewerker die in de stuurgroep zit aan dat scenario meewerkte.

"Er zou ook anders geciteerd kunnen worden uit die verslagen en dan komen er andere mensen in de wind te staan", zei De Ro. "De illusie wekken dat er een Uplace light is en dat die uit de koker komt van Philippe Muyters, dat is niet de juiste conclusie. Er zijn andere mensen die zich in de spiegel moeten kijken", aldus De Ro.

bron: Belga