JIM maakt plaats voor nieuwe kinderzender

JIM maakt plaats voor nieuwe kinderzender

"Het tijdperk van de jongerenzenders loopt op zijn einde, dat zien we aan het kijkgedrag van jongeren. Daarom hebben we vanuit Medialaan beslist om te stoppen met JIM. We gaan nu voluit voor een een totaal nieuwe aanpak naar jongeren. Deze doelgroep wil immers op een andere manier bediend worden, dus wij volgen hen daarin", legt Erwin Deckers, CCO van Medialaan, uit.

Concreet houdt dat in dat JIM op vrijdag 18 december 2015 ophoudt met bestaan. Vanaf zaterdag 19 december 2015 zal het vervangen worden door een nieuwe kinderzender, die zich vooral richt op jongens tussen 8 en 12 jaar. Actie, avontuur, humor en vriendschap staan centraal in de programmatie. VTMKZOOM, de andere kinderzender van Medialaan, blijft bestaan en richt zich ook in de toekomst nog steeds op alle kinderen tussen 4 en 9 jaar.

Daarnaast richt Medialaan een innovatief, multiplatform productiehuis op, waar jong, creatief talent centraal staat. Het productiehuis zal videocontent creëren voor allerhande platformen. Naast TvBastards wordt zo een tweede, intern productiehuis binnen Medialaan actief.

Foto: JIM