Jeugdrechter plaatst ook twee andere minderjarige verdachten van moord in Beveren in gesloten instelling

Jeugdrechter plaatst ook twee andere minderjarige verdachten van moord in Beveren in gesloten instelling

De feiten dateren van afgelopen zaterdag, toen het lichaam van David P. uit Sint-Niklaas werd gevonden in een park naast de spoorlijn ter hoogte van de Lesseliersdreef. De man was zwaar toegetakeld en alles wees erop dat hij met geweld om het leven gebracht werd. Het slachtoffer werd via de datingapp Grindr naar het park gelokt door de drie minderjarige verdachten.

Het gaat om een 17-jarige uit Antwerpen, een 17-jarige uit Verrebroek en een 16-jarige uit Kieldrecht. Ze gaven zich de voorbije dagen aan bij de politie. Ze verklaarden dat ze het slachtoffer wilden bestelen, maar dat ze geen moordplannen hadden. Het parket benadrukt dat het motief voor de feiten onderzocht wordt. Het staat dus nog niet vast staat of er sprake was van homohaat.

Eerdere feiten

Het gerecht gaat na of de tieners nog voor andere feiten in aanmerking komen. De lokale politie Waasland-Noord had de voorbije weken melding gekregen van nog homoseksuele mannen die in de val gelokt werden via Grindr en overvallen werden. Het onderzoek moet duidelijk maken of de drie verdachten nog meer slachtoffers gemaakt hebben. Ze kwamen al eerder in aanraking met politie en de jeugdrechter voor onder meer diefstal en vandalisme.

De 17-jarige Antwerpenaar werd maandag door de Antwerpse jeugdrechter al geplaatst in de gesloten instelling van Everberg. De twee andere verdachten zijn dinsdag door de jeugdrechter in Dendermonde geplaatst in dezelfde instelling. Het parket Oost-Vlaanderen had gevraagd de jongeren in een gesloten setting te plaatsen. Het parket geeft geen verdere commentaar op het onderzoek.