Jeugdinstelling De Kempen - Vlaamse regering schept 51 bijkomende plaatsen voor jongeren met complexe problemen

Jeugdinstelling De Kempen - Vlaamse regering schept 51 bijkomende plaatsen voor jongeren met complexe problemen

Verspreid over Vlaanderen komen er in de gemeenschapsinstellingen 51 plaatsen bij voor jongeren met extreme gedrags- en emotionele problemen, de zogenaamde GES+-jongeren. Dat maakt Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) donderdagavond bekend. In de gemeenschapsinstelling voor bijzondere jeugdzorg De Kempen in Mol is donderdag een 24 urenstaking aan de gang. In De Kempen heerst onvrede over een aantal structurele problemen, zoals een te hoge werkdruk en moeilijke werkomstandigheden. De instelling heeft al ervaring met een aparte leefgroep voor GES+-jongeren, die aangepaste opvang krijgen met meer gespecialiseerd personeel. Voor deze jongeren maakt de Vlaamse regering nu dus extra geld vrij, 1,7 miljoen euro om precies te zijn.

Verspreid over Vlaanderen komen er 51 plaatsen bij, een stijging van 70 procent tegenover de huidige 72, zegt minister Vandeurzen. In totaal zullen nu 123 plaatsen GES+ in de jeugdhulp ingezet kunnen worden.

De staking in Mol loopt nog tot 22 uur. Vandeurzen nodigt de vakbonden naar aanleiding van de staking uit om opnieuw rond de tafel te zitten. Dit overleg zal volgende week plaatsvinden.

bron: Belga