Jeugdadvocaten houden zitdagen op middelbare scholen

Jeugdadvocaten houden zitdagen op middelbare scholen

Limburgse jeugdadvocaten starten een proefproject waarbij ze gratis eerstelijnsadvies verlenen aan jongeren op school en in een jeugdcentrum. Een primeur voor ons land, bericht Het Belang van Limburg vandaag. "We willen de drempel verlagen om naar een advocaat te stappen als ze met een juridische vraag worstelen", zegt initiatiefnemer Kristof Hermans in de krant. Hermans is de voorzitter van de Commissie Juridische Bijstand Limburg. Die verleent al jaren gratis juridisch eerstelijnsadvies op zestien locaties in Limburg. Uit de statistieken van die zitdagen blijkt dat één leeftijdsgroep niet bereikt wordt: de minderjarigen.

Een dertigtal gespecialiseerde jeugdadvocaten zal daarom nu actief naar twee Hasseltse scholen trekken. Tijdens hun middagpauze kunnen jongeren in een persoonlijk gesprek hun juridische vraag met een jeugdadvocaat bespreken. In Genk kunnen jongeren op woensdagnamiddag terecht in een jeugdcentrum.

"Ze kunnen vragen stellen over uiteenlopende onderwerpen. Wat zijn hun rechten bij de echtscheiding van hun ouders? Wat moeten ze doen als er ongewenste foto's circuleren op Facebook", aldus Hermans.

bron: Belga