Jeroen Piqueur nog altijd gedelegeerd bestuurder bij vastgoedpoot van Optima Bank

Jeroen Piqueur nog altijd gedelegeerd bestuurder bij vastgoedpoot van Optima Bank

Jeroen Piqueur is, in tegenstelling tot wat hij zelf in de herfst van vorig jaar aankondigde, nog altijd gedelegeerd bestuuder van Optima Global Estate, intussen omgedoopt tot Your Estate Solution. Dat bevestigde de Beroepsvereniging van Vastgoedmakelaars (BIV) in de Optima-onderzoekscommissie in de Kamer. Piqueur is ook nog altijd erkend als vastgoedmakelaar, ononderbroken sinds 1995. Verschillende Kamerleden reageerden verrast. De voormalige vastgoeddochter van Optima Bank, die intussen bescherming tegen zijn schuldeisers heeft gekregen, heeft de erkenning van Piqueur nodig om legaal vastgoedactiviteiten te kunnen ontplooien. "Het is een sleutelelement om niet alles ineens te laten ontploffen. Mogelijk was Piqueur van plan om ontslag te nemen, maar is men tot het besef gekomen dat dit ook het einde van Optima Global Estate zou betekenen", aldus Roland Timmermans, advocaat bij het BIV.

Het mandaat van Piqueur loopt tot de algemene vergadering later deze maand. Wat er dan zal gebeuren, blijft onduidelijk al vermoedt men bij de beroepsvereniging dat een andere persoon voor Your Estate Solution de erkenning zal aanvragen.

Intussen hangen er wel nog donkere wolken boven de vennootschap, zei Timmermans nog in de Kamercommissie. Het vastgoedbedrijf heeft immers voor bijna 24 miljoen euro schulden. "Of er de voorbije maanden nog inkomsten binnenliepen, weet ik niet. Daar heb ik geen zicht op", aldus Timmermans.

Volgende week (op 10 februari) moeten de schuldeisers beslissen over een reorganisatieplan voor Your Estate Solution, nadat de bescherming tegen schuldeisers met twee maanden was verlengd, tot 21 februari.

bron: Belga