Jeremie Vaneeckhout in pole position voor Groen-lijst in West-Vlaanderen

Jeremie Vaneeckhout in pole position voor Groen-lijst in West-Vlaanderen

Als de leden morgen het licht op groen zetten, wordt Jeremie Vaneeckhout Groen-lijsttrekker voor het Vlaams Parlement in West-Vlaanderen. Dat heeft Belga uit verschillende bronnen vernomen. De 33-jarige Vaneeckhout is sinds 2014 ondervoorzitter van de Vlaamse groenen en sinds 2012 schepen in het West-Vlaamse Anzegem. Vaneeckhout zou de fakkel overnemen van Bart Caron die eerder aankondigde dat hij na 26 mei stopt met actieve politiek. Enkele weken geleden maakte Bart Caron bekend dat hij stopt met de actieve politiek. Groen moest dus op zoek naar een vervanger om de West-Vlaamse lijst voor het Vlaams Parlement te trekken. Volgens verschillende bronnen ligt Jeremie Vaneeckhout in pole position om lijsttrekker te worden. Maar bij Groen beslissen de leden en die spreken zich pas zaterdag uit over de lijsttrekkers.

Jeremie Vaneeckhout is 33 jaar, maar draait al een hele tijd mee in de partij. Zo was hij onder meer politiek opbouwwerker en parlementair medewerker van Kamerlid Kristof Calvo. Sinds 2012 is hij schepen in het West-Vlaamse Anzegem. Momenteel is hij daar voorzitter van het bijzonder comité sociale dienst en schepen voor zorg en welzijn, senioren en gezin, armoedebeleid, sociale huisvesting, internationale solidariteit, omgeving, natuur en klimaat, energie/nutsleidingen, dierenwelzijn, gezondheid en geluk.

Sinds 2014 is Vaneeckhout ook ondervoorzitter van de partij. In 2014 vormde hij als kandidaat-ondervoorzitter een duo met kandidaat-voorzitter Meyrem Almaci. De tandem Almaci-Vaneeckhout haalde het toen met 60 procent van de stemmen.

Vaneeckhout zelf blijft voorzichtig. "Ik sta ter beschikking van de partij", zegt hij aan Belga. "Wat de puzzel zal zijn, wordt pas zaterdag bepaald".

bron: Belga