Jeff Bezos himself vliegt mee bij de eerste vlucht van zijn raket voor ruimtetoerisme

Jeff Bezos himself vliegt mee bij de eerste vlucht van zijn raket voor ruimtetoerisme
Foto AFP

Blue Origin, het ruimtevaartbedrijf van Bezos, wil volgende maand voor het eerst mensen, onder wie een toerist, naar de ruimte brengen. Gegadigden moeten bieden en er hebben reeds bijna zesduizend mensen uit 143 landen een bod gedaan, aldus ABC.

De veiling loopt tot 12 juni en men moet al hoger gaan dan 2,8 miljoen dollar. De vlucht, die in Texas start, duurt ongeveer een half uur en brengt de ruimtetoeristen tot aan rand van de ruimte waar ze ongeveer drie minuten gewichtloos zijn en waarna hun capsule naar de begane grond terugkeert.

CEO af

Eind vorige maand raakte bekend dat Bezos het roer bij Amazon vanaf 5 juli zou overlaten aan Andy Jassy. Hij had begin februari aangekondigd in het derde kwartaal van dit jaar op te stappen als CEO.

Bezos, de oprichter van de onlinewinkel, blijft voorzitter van de raad van bestuur van Amazon. «Het is een sentimentele datum voor mij. Het is de datum waarop Amazon officieel opgericht werd als onderneming 27 jaar geleden", aldus Bezos toen. Over zijn opvolger gaf Bezos nog mee dat die «zeer goed bekend is binnen het bedrijf». «Hij is nagenoeg even lang bij Amazon als ik. Hij zal een buitengewoon leider zijn en geniet mijn volle vertrouwen», aldus de multimiljardair.