Jean-Michel Saive speelt als 'Olympic Legend' galawedstrijd in Rio

Jean-Michel Saive speelt als 'Olympic Legend' galawedstrijd in Rio

Jean-Michel Saive neemt volgende maand als lid van een selectie 'Olympic Legends' deel aan een exhibitieduel tegen de Braziliaanse nationale tafeltennisselectie. De wedstrijd wordt op 10 juli in Rio de Janeiro gespeeld en geldt voor de Braziliaanse mannenploeg als ultieme test voor het olympisch toernooi. Saive nam tussen 1988 en 2012 zeven keer op rij deel aan de Olympische Spelen, een record in het tafeltennis dat hij deelt met de Kroaat Zoran Primorac en de Zweed Jorg Persson. Die laatste zal samen met Saive en de Chinese oud-wereldkampioen Wang Liqin het team van Olympic Legends vormen, zo maakte de Internationale Tafeltennisfederatie (ITTF) vandaag bekend.

Het duel wordt gespeeld in de Botafogo Arena in Rio en zal live te volgen zijn op de Braziliaanse tv en via het YouTube-kanaal van de ITTF.

Begin december kondigde de 46-jarige Saive zijn afscheid van het internationale circuit aan. Op Belgisch niveau doet de voormalige nummer 1 van de wereld wel verder. 'Jean-Mi' verlengde vorige week zijn contract bij kampioen en bekerwinnaar Logis Auderghem.

De Olympische Spelen vinden plaats van 5 tot 21 augustus.

bron: Belga