Jean-Claude Van Damme draait nieuwe film in Antwerpen

De nieuwe film met Jean-Claude Van Damme, 'Antwerp Heist', wordt volledig in Antwerpen gedraaid. De Belgische filmproducent Living Stone en taxshelter-specialist Flanders Film Funding hebben een contract getekend met het Canadese Odyssey Media voor de coproductie van vier nieuwe films. De overeenkomst werd maandag in Vancouver gesloten in het kader van de economische missie van prinses Astrid en vijf Belgische ministers.
door
Belga
Leestijd 1 min.

De vier coproducties hebben een totaalbudget van 11,1 miljoen euro. In maart begint regisseur Ernie Barbarash te draaien in Antwerpen voor de duurste productie van de vier: actiefilm 'Antwerp Heist'. De Belgisch-Canadese coproductie krijgt een budget van 5 miljoen euro. Voor de soundtrack worden gesprekken gevoerd met een 'bekend Belgisch dj-duo', is te horen in Vancouver.

Twee maanden later beginnen de opnames van een tweede coproductie, 'Frequent Flyer' van de Vlaamse regisseur Renaat Coppens. Daarna volgen nog twee jeugdfilms: een remake van 'Bobby en de Geestenjagers' en een nieuwe verfilming van een Marc de Bel-boek: 'Blinker and the Bouli of Borom-Borom', waarvoor in Afrika wordt opgenomen.

Odyssey Media is het bedrijf van de Canadees Kirk Shaw, producent van onder meer Oscarwinnaar 'The Hurt Locker'. Alle films worden dan ook in het Engels opgenomen en krijgen een wereldwijde release.