Je wil lange lokken? Met deze tips lukt het

Je wil lange lokken? Met deze tips lukt het

1. Eet voldoende proteïnes

Proteïnes zorgen er niet alleen voor dat je lang verzagdigd blijft, ze doen ook wonderen voor je haar. Je lokken bestaan immers grotendeels uit keratine, wat eveneens een eiwit is. Hoe meer je ervan eet, hoe sneller je haar groeit en hoe sterker het wordt. Proteïnes zitten in vlees, vis, eieren, soja, kaas, linzen en bonen. Allemaal dingen die ook goed zijn voor de rest van je lichaam.

2. Vitamine B is belangrijk

Ook vitamine B is goed voor je haar. Die vitamine krijg je binnen via supplementen, maar eigenlijk is het niet zo moeilijk om het gewoon uit je voeding te halen. Je vindt ze bijvoorbeeld in volkorengranen, die opnieuw goed zijn voor de lijn. Twee vliegen in één klap.

3. Een hoofdmassage doet wonderen

Hoofdmassages stimuleren de bloedsomloop, waardoor er meer voedingsstoffen naar je haarwortels gestuurd worden. En dat zorgt er dan weer voor dat je haar vanzelf sneller zal groeien. Het proberen waard, toch?

4. Kies de juiste haarborstel

Niet alleen wat je eet heeft invloed op de gezondheid van je haar. Ook je haarborstel kan de glans, de sterkte en zelfs het groeitempo van je lokken bepalen. Wie last heeft van een doffe, uitgedunde haardos, overweegt dus best om een andere kam aan te schaffen.

5. Essentiële oliën helpen een handje

Zowel rozemarijn als lavendel zit boordevol proteïnes en vitamines. Wie deze combinatie toedient aan zijn lokken, is dus zeker van een prachtig resultaat. Het enige nadeel? Een olie is natuurlijk vettig, dus je probeert dit best op een dag waarop je het huis niet moet verlaten.