Je raadt nooit waar deze vrouw schrik van heeft

Je raadt nooit waar deze vrouw schrik van heeft

Haar lijdensweg startte toen ze nog een kleine koter was. "Het is gewoon zo nat en sappig, en het stinkt", zegt ze afkeurend tegen News.com.au.

Sindsdien ging het van kwaad naar erger met haar angst. Zo kan Cox zich nog levendig herinneren dat ze ooit per ongeluk een mandarijnenschil had aangeraakt. "Ik liep zo snel als ik kon naar het toilet om mijn handen te wassen, maar ik kreeg de geur niet weg. Het was vreselijk. Ik kon het nog de hele dag ruiken."

Reflex van walging

Volgens klinisch psycholoog Corrie Ackland is de fobie niet veroorzaakt door een trauma. "Mensen denken dat een fobie te maken heeft met een bepaalde ervaring in de kindertijd, maar dat klopt niet", legt ze uit. "Zoiets kan op elk moment ontstaan, zonder een duidelijke oorzaak." In dit geval kan de angst te maken hebben met een reflex. Meer bepaald een reflex van walging, die er normaal voor zorgt dat we verdorven of vergiftigd eten mijden.

Gezonde opvoeding

Omdat Cox haar kinderen gezond wil opvoeden, durft ze ondertussen wel al fruit aan te raken. "Ik voelde me schuldig dat ik mijn kinderen geen fruit gaf, dus ik heb mezelf gedwongen om het aan te raken", geeft ze toe. Maar het zelf oppeuzelen, ziet ze nog steeds niet zitten.