Je pintje Jupiler wordt deze zomer 5 centiliter groter

Je pintje Jupiler wordt deze zomer 5 centiliter groter

Elk jaar komt AB Inbev met een zomeractie en deze keer is die extra leuk. Tijdens de zomermaanden zal je geen pintje van 25 centiliter, maar een van 30 centiliter voorgeschoteld krijgen. En dat zonder prijsverhoging.

30 centiliter voor de prijs van 25

"Elk jaar organiseren we grote zomeracties rond onze merken en dit keer schenken we Jupilerfans een grotere pint. Cafés kunnen op vrijwillige basis inschrijven via hun salesverantwoordelijke of een online formulier invullen. Ze krijgen dan nieuwe - grotere - bierglazen. AB Inbev biedt hen daarnaast per vijf vaten een zesde gratis aan. We gaan er dan van uit dat ze geen prijsverhoging zullen doorrekenen aan de klanten", aldus woordvoerster Laure Stuyck van AB Inbev aan Het Laatste Nieuws. Omdat cafébazen zelf hun prijzen kunnen bepalen, is het wel mogelijk dat enkele van hen alsnog hun prijzen zullen verhogen.

Permanent?

En er is nog meer goed nieuws. Als de actie aanslaat, zou het zelfs kunnen dat de pintjes van 30 centiliter een vaste waarde worden op café. "Als we horen van de café-uitbaters dat de actie succesvol is en dat de klanten er ook echt naar vragen, zullen we bekijken wat we kunnen doen. Het kan. Maar voorlopig ligt dat niet op tafel", laat Stuyck weten. Wij hopen alvast dat mensen massaal naar een groter pintje vragen, zodat we er ook daarna van kunnen blijven genieten. Schol!